Bolla Pinnsvin

Bolla Pinnsvin er en avdeling med barn i alderen ca 1-2 år.

Vi er opptatt av at barna skal få en trygg tilvenning, og skal føle seg trygge i barnehagen. Vi gir barnet og foreldrene mulighet til å bruke den tiden de trenger under tilvenningen.

Vi har fokus på, og legger til rette for at barnas hverdag blir lik som med hjemmet med tanke på sove rutiner, spise rutiner ol. På vår avdeling er omsorg det som er primæroppgaven. Barn i alderen 1 – 2 år har ekstra stort behov for dette. Når omsorgsbehovet blir tilfredsstilt vil barnet etter hvert søke til nye utfordringer, slik som lek, å bevege seg mer rundt i barnehagen sammen med andre barn osv.

Vi deler barna inn i basisgrupper daglig, slik at barna skal få ro rundt seg, og kan gjøre ulike aktiviteter i løpet av uken, f.eks. utegruppe, formingsgruppe, lesegruppe ol.

Våre turer er først og fremst lokalisert til turer innenfor gjerdet. For oss er det viktig at barnet selv skal mestre, også å gå på tur. Da kan turen til grillplassen eller «bensinstasjonen» være akkurat passe lang.

Avdelingen gjennomfører bravolek som er et sanse motorisk språkstimulerende program for alle barn. Dette gjør vi i et intervall på 4 uker om gangen, for så en pause på fire uker osv.

 

 

Personvern og cookies